You are here: Home - Lehdistötiedotteet - Standard Horizonin CPN karttaplotterit saapuneet myyntiin

Standard Horizonin CPN karttaplotterit saapuneet myyntiin

Posted by on lokakuu 19th, 2012 with Kommentit pois päältä artikkelissa Standard Horizonin CPN karttaplotterit saapuneet myyntiin

Standard Horizon esitteli viime vuonna uusia CPN-sarjan karttaplottereitaan mm. METS messuilla Amsterdamissa. Myös John Nurminen Marine esitteli uutuudet Helsingin venemessuilla helmikuussa 2012. Molemmilla messuilla esillä oli tehtaan prototyypit ja lanseerausaikataulu oli vielä hiukan epäselvä. Nyt Standard Horizon on saanut uutuudet tuotantoon ja ensimmäiset laitteet ovat saapuneet Suomeen.

Standard Horizon CPN-sarjan karttaplotterit perustuvat täysin uuteen teknologiaan joka hyödyntää uutta C-MAP 4D karttaformaattia. Laitteissa on sekä kosketusnäyttö että kiinteät painikkeet joilla laitteen toimintoja ohjataan.

Multimediaa, Internetiä ja navigointia yhdellä laitteella

CPN-sarjan plotterit sisältävät langatonta tiedonsiirtotekniikkaa. Niiden sisäänrakennetun Wi-Fi teknologian avulla laitteet voidaan liittää Internet verkkoon jolloin niiden toimintoja voidaan hyödyntää kaikilta osin.

CPN-sarjan plottereissa on Internet Explorer ja Mail ohjelmistot. Selaimella voidaan selata useimpia nettisivuja ja sähköpostiohjelmalla voidaan lukea ja kirjoittaa sähköpostiviestejä. Kun laitteen USB porttiin liitetään tavallinen tietokoneen näppäimistö, on pitkien viestien kirjoittaminen entistä helpompaa.

Laitteen takapaneelissa olevaan USB porttiin voidaan liittää tavallinen muistitikku, jolta voidaan katsella elokuvia ja valokuvia tai kuunnella musiikkia. Laitteen etupaneelissa on sisäänrakennetut kaiuttimet, mutta takaa löytyy lisäksi liitäntä ulkoisille kaiuttimille. Laitteen ollessa karttatilassa, ei Internet-selainta voi käyttää, mutta musiikkia voi kuunnella karttanäytön taustalla.

Dedikoidut toimintonäppäimet

CPN-sarjan laitteissa on useita toimintoja helpottavia pikapainikkeita. Näiden painikkeiden avulla voidaan useimmin tarvittavia toimintoja käyttää helposti ilman vaikeita valikkopolkuja.

CHART painikkeen avulla voidaan valita haluttu karttaformaatti ja esitystapa. Kun laitteessa käytetään C-MAPin uusinta 4D karttaa, on valittavissa sekä vektori- että rasterikartta, satelliittikuvilla tai ilman, 2D- ja 3D-muodossa.

ROTATE ja TILT painikkeilla voidaan kartan katselukulmaa säätää sekä pysty- että vaakasuunnassa kun laitteessa on C-MAP 4D karttakortti.

Uudet C-MAP 4D kartat

C-MAP julkaisi niin ikään uuden karttaformaatin kun uusia laitteita alettiin valmistaa. C-MAP 4D on Max karttaan perustuva karttaformaatti jolla karttakortista saadaan entistä enemmän irti. C-MAP 4D karttaa on saatavissa Local ja Wide kokoisina, Local kortteja ei Suomessa juurikaan myydä koska aluerajaukset eivät ole meille suotuisia.

C-MAP 4D kartan ehkäpä merkittävin ero MAX formaattiin on sen mukana tuleva rasterikartasto samalta alueelta. Rasterikartta on kuva samasta painetusta paperikartasta, sen yksityiskohdat eivät lisäänny zoomattaessa sisäänpäin. Joissain tilanteissa on parempi katsella karttaa perinteisellä rasteriformaatilla, ja nyt se on mahdollista. Muut karttavalmistajat tarjoavat pelkästään vektorikarttoja poislukien TimeZero joka perustuu samaan C-MAP materiaaliin.

Muista C-MAP 4D kartan lisäominaisuuksia ovat satelliittipeittokuvat, 3D-karttanäkymä sekä Easy Routing reititys. Easy Routing on automaattinen reititys joka tekee reitin haluttuun päätepisteeseen kartan perustuen kartan syvyystietoihin. Se ei käytä karttaan merkittyjä väylätietoja.

Laitemallit

CPN1010i on mallisarjan suurempi 10” (1024x600px) kosketusnäytöllä varustettu malli. Normaalitoimintojen lisäksi 1010i sisältää kaksi videotuloa ja yhden VGA-tasoisen ulostulon.

 

CPN700i on mallisarjan pienempi 7” (800×480) kosketusnäytöllä varustettu malli.. Pienempi malli sisältää samat WiFi ja multimediaominaisuudet, mutta vain yhden video-sisääntulon.

Molemmat karttaplotterimallit sisältävät kolmen vuoden vesitiiveystakuun. Laitteisiin on myös tulossa erilaisia lisävarusteita tulevan kauden aikana.

Suositushinnat (sis. 23% ALV)

Standard Horizon CPN1010i                         2.149€
Standard Horizon CPN700i                           1.390€
C-MAP 4D Wide alueet                                     369€

Lisätiedot;

John Nurminen Marine Oy
Heikkiläntie 8, 00210 Helsinki
Puh (09) 6823 180, eMail marine@johnnurminen.com

Korkearesoluutiokuvat

Comments are closed.

Kieli / Språk / Language

Suomi English Svemska

YouTube kanavamme

Tapahtumat

  • Events are coming soon, stay tuned!

Twitter

Search