You are here: Home - Lehdistötiedotteet - John Nurminen Marine palaa merikarttojen kustantajaksi

John Nurminen Marine palaa merikarttojen kustantajaksi

Posted by on syyskuu 11th, 2015 with Kommentit pois päältä artikkelissa John Nurminen Marine palaa merikarttojen kustantajaksi

jonteSuomalaisten painettujen merikarttojen kustannustoiminta palaa takaisin suomalaisen perheyhtiön hoiviin. John Nurminen Marine Oy voitti Liikenneviraston keväällä järjestämän tarjouskilpailun, ja hoitaa 11.9.2015 solmitun kustannussopimuksen perusteella suomalaisten merikarttasarjojen, rannikkokarttojen, yleiskarttojen, satamakarttojen ja järvikarttojen painattamisen, markkinoinnin ja tukkumyynnin vuosina 2016-2018. Yhtiö toimi samassa roolissa myös vuosina 2009-2012.

Virallinen, painettu merikartta on elektronisten apuvälineiden yleistymisestä huolimatta edelleen jokaisen turvallisuustietoisen veneilijän selvä valinta. Paperikartalta katsottuna ajettava reitti ja huomioita kaipaavat kohdat hahmottuvat ajassa pidemmälle eteenpäin kuin pieneltä ruudulta katsottuna. Plotterin hyötyjä ovat puolestaan helppo ja tarkka sijainnin ja suunnan määritys. Järkevä kippari hyödyntää molempien järjestelmien parhaita puolia, ja tuo veneensä ja miehistönsä aina turvallisesti perille”, sanoo John Nurminen Marine Oy:n toimitusjohtaja Karl-Johan Rosenström.

Painettujen merikarttojen myynti on ollut melko tasaista viimeisen vuosikymmenen aikana. Uusia painoksia tulee suosituille merialueille hieman entistä tiheämmin ja tämä yhdistettynä kuluttajahintojen laskuun ovat vaikuttaneet positiivisesti karttojen menekkiin.

Paperisten merikarttojen hinnat on nyt painettu tasolle, jolla kustannus ei ole esteenä tuoreimpien painosten hankinnalle. Vuonna 2013 tavallisimpien merikarttasarjojen hinnat laskivat 65 eurosta 47 euroon, ja nyt vuodelle 2016 laskemme hintoja edelleen 6 %. Haluamme myös varmistaa merikarttojen hyvän maanlaajuisen saatavuuden, ja aloitamme siksi vanhan jälleenmyyjäverkostomme aktivoinnin hyvissä ajoin ennen seuraavan veneilykauden alkua”, sanoo Rosenström.

Vuonna 2016 merikarttojen hinnat ovat:
Merikarttasarjat 38,30€ – 44,20€
Yleis-, rannikko, ja satamakartat 18,80€

 

Jakelu ja markkinointi
John Nurminen Marine Oy
Heikkiläntie 8, 00210 Helsinki
Puh (09) 682 3180
eMail: marine@johnnurminen.com

 

Comments are closed.

Kieli / Språk / Language

Suomi English Svemska

Vuoden 2018 merikarttaluettelo

Vuoden 2018 merikartta luettelo on julkaistu ja löydät sen alla olevasta linkistä: 


Merikartat 2018