You are here: Home - Lehdistötiedotteet - Fugawi Marine 5 – moderni tapa PC navigointiin

Fugawi Marine 5 – moderni tapa PC navigointiin

Posted by on tammikuu 10th, 2013 with Kommentit pois päältä artikkelissa Fugawi Marine 5 – moderni tapa PC navigointiin

Fugawi logoFugawi on yksi maailman suosituimmista PC-pohjaisista navigointiohjelmista. Sen suosio perustuu mm. erittäin kattavaan karttavalikoimaan ja helppokäyttöisyyteen, Fugawi pystyy käyttämään useita eri karttaformaatteja, kuten Navionics Gold ja Platinum+ karttakortteja, BSB rasterikarttoja, NV Verlag rasterikarttoja sekä S57 ja S63 vektorikarttoja. Fugawi Marine 5 edustaa niitä harvoja ohjelmia joita voidaan käyttää sekä huviveneisiin tarkoitetuilla vektori- tai rasterikartoilla, että ammattimerenkulussa käytettävillä ENC kartoilla.

Fugawi Marine 5 on täysin uudelleen kirjoitettu ohjelmisto joka on suunniteltu toimimaan kaikissa uusimmissa Windows ympäristöissä, tietokoneissa, tableteissa ja kosketusnäytöllisissä tietokoneissa. Ohjelman kehityksessä on panostettu entistä helpompaan käyttöliittymään ja toimintojen yksinkertaistamiseen. Käyttäjän ei tulisi käyttää liikaa aikaa ohjelman asentamiseen ja käytön opiskelemiseen. Käyttäjällä tulisi myös olla vaihtoehtoja käytettävistä kartoista oman tarpeen ja käyttötilanteen mukaan.

Fugawi Marine5Fugawi Marine 5 sisältää normaalin karttanavigoinnin lisäksi myös graafisen mittaripaneelin jonka tiedot voidaan ottaa joko NMEA0183 tai NMEA2000 verkosta. Ohjelma osaa lukea NMEA2000 verkon aineistoa suoraan, joten konversiota NMEA0183 lausekkeisiin ei tarvita. Mittarivalikoima on peruspakkauksessa rajoitettu, mutta lisäoptiona on saatavissa jopa 20 erilaista graafista mittaria moottori- tai purjeveneeseen räätälöitynä. Fugawi Marine 5 osaa lukea myös AIS dataa, sekä viedä tietoa mm. autopilotille.

Uutena toimintona Fugawi Marine 5 osaa liittyä suoraan Raymarinen SeatalkHS verkkoon, josta ohjelma voi siirtää tietoja laitteen ja ohjelman välillä. Ohjelma osaa esimerkiksi ottaa varmuuskopion Raymarinen c/e sarjan laitteesta ilman hankalia muistikorttivirityksiä. Raymarine ja Fugawi voidaan liittää toisiinsa joko SeatalkHS verkon keskittimen, tai Raymarinen WiFi yhteyden avulla.

Fugawi Marine 5 käyttää hyväkseen internetissä olevaa X-Traverse palvelua joka toimii Fugawin kartta- ja datapalvelimena. Voit siirtää ja tallentaa reittejä, jälkiä ja reittipisteitä X-Traverseen oman tilisi puitteissa. Kaikki lataamasi tiedot ovat käytettävissä suoraan verkosta muissa asennuksissasi ja mm. iNavX ohjelmassa Applen mobiilituotteissa. X-Traversen kautta voi myös ostaa erilaisia karttoja käytettäväksi Fugawi Marine 5 ohjelmassa.

Reittien ja jälkien jakaminen ja siirtäminen on tehty yhtälailla helpoksi. Fugawi Marine 5 osaa viedä ja tuoda tietoja Navionics yhteensopivien laitteiden kanssa. Voit siirtää aineistoa esimerkiksi Raymarinen ja Lowrancen ymmärtämissä muodoissa sekä jakaa reittejäsi ystävien kesken Facebook yhteisöpalvelussa suoraan ohjelmasta.

Fugawi Marine 5 on käytettävissä molemmilla kotimaisilla, sekä useimmilla eurooppalaisilla kielillä. Kielitukea kehitetään jatkuvasti ja myös ohjekirjasto tullaan kääntämään suomenkielelle.

Fugawi Marine 5 suositushinta on 299€.

Navigointi Windows tietokoneella voi olla helppoa ja miellyttävää, kokeile vaikka itse!

Fugawi5_4karttaa Fugawi5_Navionics_ais_navi

Comments are closed.

Kieli / Språk / Language

Suomi English Svemska

YouTube kanavamme

Tapahtumat

  • Events are coming soon, stay tuned!

Twitter

Search