You are here: Home - Turvallisuuus - Tutkaheijastimet - Echomax tutkaheijastimet

Echomax tutkaheijastimet

Posted by on joulukuu 17th, 2012 with Kommentit pois päältä artikkelissa Echomax tutkaheijastimet

Echomax on tunnetuin tutkaheijastinmerkki ehkäpä koko maailmassa koska se perustuu alkuperäiseen John Firthin patentoituun keksintöön. Echomax tuotteet ovat saavuttaneet vankan suosion niin huviveneilijöiden kuin myös ammattimerenkulun keskuudessa. Echomax tutkaheijastimia käytetään useissa huviveneissä, viranomaisveneissä, kilpaveneissä, RIB veneissä, pelastusveneissä ja merenkulun turvalaitteissa.

Echomax tutkaheijastimia on kahta erilaista mallia venekäyttöön.

Passiiviset tutkaheijastimet ovat nimensä mukaisesti passiivisia laitteita jotka eivät itsessään tee mitään. Kun aluksen tutka lähettää pulssin, se kimpoaa kohteesta takaisin jolloin tutka pystyy laskemaan kohteen kaiun ja piirtämään sen tutkan näytölle. Tutkaheijastimen tehtävänä on helpottaa tutkasignaalia palaamaan takaisin vahvempana kuin sen törmätessä veneen runkoon.Hyvin tehty tutkaheijastin moninkertaistaa aluksen radiopinta-alan ja helpottaa näin kohteen havaitsemista. Passiivinen tutkahaijastin ei tarvitse sähköä toimiakseen.

Aktiiviset tutkaheijastimet ovat nimensä mukaisesti aktiivisia laitteita jotka reagoivat saapuvaan tutkapulssiin. Kun aluksen tutka lähettää pulssin, aktiivinen tutkaheijastin huomaa sen, palauttaa sen voimakkaana tutkalle ja antaa tarvittaessa hälytyksen käyttöpaneeliin. Aktiivinen tutkaheijastin tarvitsee aina sähkö toimiakseen. Echomax mallistossa löytyy kahta mallia, sekä  X-bandin tutkalle, että  X ja S bandin tutkalle.

Testauslaitosten tekemissä testeissä on todettu heijastuspinna olevan jopa neljä kertaa suurempi kuin samankokoisissa tuotteissa joissa käytetään kahdeksankulmaisia heijastinlevyjä. Ainoanan symmetrisenä heijastimena muunnelluilla kulmilla Echomax ohjaa optiomaalisen voiman takaisin tutkalle.
Echomax tutkaheijastimet toimivat erinomaisesti myös ylöspäin mikäli sitä etsitään ilmasta käsin. Ulkopuolinen testauslaitos on testannut Echomax EM230 tutkaheijastimen tuottavat 100% vasteen X-Bandin tutkalla ja 80% vasteen S-Bandin tutkalla. X-Band on huviveneissä käytetty tutkatyyppi, kun S-Band tutkaa käytetään lähinnä ammattimerenkulussa.

Echomax EM 230 on yksi suosituimmista passiivisista tutkaheijastimista. Se painaa alle 2 kiloa ja se sisältää kuusi identtistä sektoria joista jokainen yltää 24m2 heijastukseen. Mikäli heijastin on kalllistuneena, lähtee säde heijastimesta silti riittävän voimakkaana.

Echomax EM230 heijastimessa on kolme pinoa alumiinista tai teräksestä laserleikattuja heijastimia, lasikuidusta tai polyetyleenistä valmistetussa kotelossa. Sen molemmissa päissä on 8/10mm reiät joista sen voi nostaa mastoon.

Echomaxin täytettävä tutkaheijastin voidaan tyhjentää ja viikata kasaan kun sitä ei tarvita tai sitä käytetään Grab Bag hätäpakkauksessa.

Echomax passiivisten tutkaheijastimien mallistosta löytyy monia muita kiinnitys ja asennusvaihtoehtoja erilaisiin venetyyppeihin.

Echomaxin tutkaheijastimet antavat samantehoisen heijastuksen koko horisontin alueelle eikä siinä ole nollakulmia tai piikkialueita. Tämä johtuu sen rakenteesta jonka

ansiosta jokaiseen suuntaan on aina kulma avoinna.

 


Echomax tutkaheijastimille on saatavissa useita erilaisia kiinnitysvaihtoehtoja kuten mastokiinnitys, kansikiinnitys, nostinkiinnitys tai

pedestaalikiinnitys.

Echomax tutkaheiajstimia on saatavissa 10m2 aina 500m2 saakka! Echomax on tiettävästi anoa tutkaheijastinmerkki maailmassa joka julkaisee ulkopuolisten tekemiä testituloksia vapaaehtoisesti.

Osa Echomax tutkaheijastimista on ruorimerkittyjä ja ne on hyväksytty ammattimerenkulun katsastusvaatimusten mukaisesti. Tarkista myynnistämme tarvitsemasi malli ja riittävyys katsastuksen vaatimustasoon.

Comments are closed.

Kieli / Språk / Language

Suomi English Svemska

YouTube kanavamme

Tapahtumat

  • Events are coming soon, stay tuned!

Twitter

Search