You are here: Home - Elektroniikka - Airmar - Airmar

Airmar

Posted by on toukokuu 2nd, 2012 with Kommentit pois päältä artikkelissa Airmar

Airmar Technology Corporation on maailman suurimpia kaikuluotainantureiden valmistajia. Airmarin valikoimasta löytyy anturi lähes kaikkeen tarpeeseen niin huvi- kuin ammattipuolelle. Lähes kaikki navigointi- ja luotainvelmistat käyttävät antureinaan Airmarin laadukkaita antureita. Useimmiten vain laitevalmistajien myymät halvimmat peräpeilianturit ovat jonkun muun kuin Airmarin valmistamia.

Kaikuluotaimen hankinnassa on tärkeä ottaa huomioon myös siihen liittyvä anturi, sillä anturilla on lopputuloksen kannalta myös erittäin suuri merkitys. Hyvan luotaimen voi pilata huonolla anturilla, mutta huonosta luotaimesta ei saa huippuhyvää parhaalla anturillakaan. On siis tiedettävä minkätasoisen luotaimen ja anturiyhdistelmän haluaa ja mihin tarkoitukseen.

Olemme valikoineet perusvalikoimaamme yleisimmät anturityypit erilaisiin vene- ja käyttökohteisiin.

Usein peruskäyttöön pienikokoisissa moottoriveneissä valitaan peräpeilianturi, koska sen asentaminen on helppoa. Airmar P66 on laadukas peräpeilianturi ja ensisijainen vaihtoehtomme tähän asennustyyliin. Monet valmistajat myyvät myös omia edullisia peräpeiliantureitaan, mutta Airmar P66 on anturi josta luotaimeltaan suorituskykyä haluavan ostajan kannattaa aloittaa vaihtoehtojen karttoittaminen. Peräpeilianturin heikkoja puolia ovat asennuspaikka (nousulistat, potkurivirrat) sekä suorituskyky kovissa nopeuksissa ja kelissä. Anturin alle kehittyy helposti ilmakuplia ja virtauksia jotka pilaavat hyvälaatuisen anturin antaman kuvan.

Kun luotaimelta halutaan parasta tarkkuutta ja luotettavuutta kaikissa olosuhteissa, valinta kääntyy lähes kaikissa tapauksissa pohjan läpi asennettavaan malliin. Tämä edellyttää tietysti reiän poraamista veneen pohjaan, mutta lopputulos on sen arvoinen. Rungonläpiantureilla saadaan paras lopputulos suorituskyvyn suhteen kun anturi asennetaan oikein, ja anturi valitaan käyttökohteen sekä käytettävän luotaimen mukaan. Airmarin pronssisessa B60 ja teräksisessä SS60 anturissa on kallistettu elementti jonka ansiosta kaikusignaali saadaan kulkemaan suoraan alaspäin vaikka anturi asennetaan jyrkkään V-pohjaan. Tämän ansiosta kaikuluotain pystyy näyttämään syvyydet ja kaiut oikein niin syvässä kuin matalassakin vedessä ilman asennuskulman tuomaa vääristymää. Pronssinen anturi sopii erinomaisesti lasikuiturunkoisiin veneisiin, ja teräksistä käytetään alumiinirunkoisissa veneissä.

Joissain veneen pohjissa saadaan paras kuva aikaan Airmar B744V anturilla jonka asennuksessa käytetään apuna muokattavaa muovista asennuskaulusta (Fairing block) joka ohjaa veden virtaukset pois anturin pinnalta. Myös tälle anturille on tärkeää olla kohtisuorassa veden pohjan suhteen. Airmar B744VL on varustettu pitkällä asennusvarrella ja on siten oiva valinta esimerkiksi paksurunkoisiin puuveneisiin.

Kun luotaimen käyttötarve ei ole merkittävä, voidaan lasikuituisissa veneissä käyttää rungon sisäpuolelle asennettavaa anturia. Airmar P79 on anturi joka asennetaan veneen uloimpaan runkoon, ja se mittaa syvyyttä suoraan rungon läpi. Anturi ei toimi jos välissä on eristemateriaalia tai ilmaa, joten asennuspaikka pitää valita huolellisesti. Toimivaa asennuspaikkaa voidaan hakea esimerkiksi vedellä täytettyä muovipussia apuna käyttäen.

Älyantureita (Smart anturi) käytetään silloin kun halutaan numeerista syvyys- ja /tai lämpötilatietoa karttaplotterin tai instrumentin näytölle, eikä piirrettyä luotainkuvaa tarvita. Airmarin Smart antureita on saatavana sekä NMEA2000 että NMEA0183 liitännällä.

Toimitamme myös erikoisempia Airmarin antureita vaativimpiin käyttökohteisiin. Kysy lisää, me autamme!

Comments are closed.

Kieli / Språk / Language

Suomi English Svemska

YouTube kanavamme

Tapahtumat

  • Events are coming soon, stay tuned!

Twitter

Search